[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 988: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 988: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.aikidokokkola.com • katso viestiketjua - Tietoa uusille (ja vanhoille) treenaajille

www.aikidokokkola.com

Kokkolan Aikidoseuran keskustelu ja media foorumi
Tänään on 22 Helmi 2019 04:41

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Tietoa uusille (ja vanhoille) treenaajille
ViestiLähetetty: 08 Syys 2013 16:55 
Poissa
Vintage 2004

Liittynyt: 09 Touko 2011 13:20
Viestit: 32
Kokkolan Aikidoseura ry'n toiminta


Sisällysluettelo

- Aikidon aloittaminen
- Harjoitusvarusteet
- Dojokäytös ja -etiketti
- Sanastoa
- Maksut
- Vakuutus / lisenssi
- Seuran toiminta
- leirit
- asetreenit
- junioritoimintaAikidon aloittaminen

Kokkolan Aikidoseura järjestää aikuisille (15v ylöspäin) kaksi alkeiskurssia vuodessa, keväisin ja syksyisin. Keväällä yleensä maalis- huhtikuussa ja syksyllä yleensä elo- syyskuussa (tarkemmat ajankohdat ja kurssin hinta ilmoitetaan aina tapauskohtaisesti). Lajin aloittaminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta budo-lajeista. Ennen kurssin alkua järjestetään yleensä lyhyempi viikonloppu-tutustumiskurssi, johon kaikki lajista kiinnostuneet voivat osallistua. Viikonlopun aikana treenaajat saavat kattavan pintaraapaisun siitä mistä Aikidossa on kyse. Viikonlopun jälkeen järjestetään varsinainen 3kk (20+ treeniä) kestävä alkeiskurssi. Aloittelijat treenaavat tänä aikana samanaikaisesti kokeneempien treenaajien kanssa yleisissä treeneissä, jolloin he saavat parhaimman mahdollisen opetuksen ja kynnys treenata kokeneimpien treenajien kanssa laskee huomattavasti.

Kurssin lopussa järjestetään graduointitilaisuus (vyökoe) jolloin uusilla harjoittelijoilla on mahdollisuus suorittaa ensimmäinen aikuisten vyöarvo (6.Kyu). Graduointi maksaa 20€ (liiton graduointimaksu 12€ + seuran kannatusmaksu 8€) + 10€ Aikidopassimaksu (kertamaksu). Aikidopassi on Suomen Aikidoliiton virallinen asiakirja, johon jokainen kerää tietoa mm. vyökokeistaan ja leireistään.

Kurssin loputtua treenit jatkuvat normaalisti viikkoharjoituksissa (tiistai, torstai ja sunnuntai).


Harjoitusvarusteet

Aluksi treenivarusteiksi riittää esim. t-paita ja verryttelyhousut. Varsinainen treenipuku (keiko-gi) on oltava viimeistään silloin, kun 6.kyu vyökoe lähestyy. Voit ostaa puvun itse tai tilata seuran kautta kimppatilauksena, jonka teemme kurssin alkaessa. Jos olet aikaisemmin harjoitellut jotain muuta budolajia (judo, karate tms.) niin vanha pukusi käy hyvin ensimmäiseksi harjoituspuvuksi. Tarvitset myös sandaalit (zorit), joilla liikutaan pukuhuoneen ja tatamin välillä. Pese aina jalat ennenkuin astut tatamille. Lisäksi treenikassin varustuksiin kuuluvat pyyhe ja juomapullo. Vesi tai wichy on parasta urheilujuomaa.


Dojokäytös ja -etiketti

Kaikki treenaavat kaikkien kanssa. Harjoituksissa kunnioitamme toisiamme ja opettajaa sekä noudatamme asiallista käytöstä ja "dojokettiä". Huumori ja iloinen mieli ovat kuitenkin dojolaisten vakiovarustusta tatamilla.

Tule ajoissa harjoituksiin. On kohteliasta olla ajoissa. Jos kuitenkin myöhästyt, tule hiljaa dojolle, mene tatamin reunalle polvilleen ja kumarra. Sano "onegaishimas" ja odota, että harjoituksen ohjaaja vastaa sinulle. Saat silloin luvan liittyä mukaan treeniin.

Pese jalat ja kädet ennen harjoituksia. On hygieenistä, että tartunnoissa kädet ovat puhtaat ja tatamilla tallustellaan puhtailla jaloilla.

Ota kellot, korut ym. pois ennen tatamille tuloa. Räikeiden ja tahrivien meikkien käyttö ei ole suotavaa. Sido pitkät hiukset kiinni.

Harjoituspukuna siisti valkoinen keikogi ja valkoinen (6.-1.kyu) tai musta vyö (dan-tasot), 3.kyusta alkaen myös hakama ja/tai ruskea vyö. Hakaman käyttö pakollinen 1. danista alkaen. Sandaalit (zori) tatamin ulkopuolella liikkumista varten. Muista pestä treenipukusi vähintään joka toisen harjoituskerran jälkeen.

Kun astut dojon siihen osaan, jossa shomen sijaitsee, suorita pystykumarrus (tachirei) shomenia kohti. Tee samoin myös poistuessasi. Tatamille mennessäsi kumarra polviltaan (zarei) shomenia kohti. Tee samoin myös poistuessasi tatamilta. Tee nämä kumarrukset vain kerran: kun saavut harjoittelemaan ja kun poistut.

Alkukeskittymisen ja -kumarrusten aikana oppilaat istuvat rivissä seiza-polvi-istunnassa. Yhteiskumarrukset alussa ja lopussa tehdään opettajan johdolla. Kumarra parillesi aina harjoitteluosion aluksi ja lopuksi. Opetusta seuratessa oppilaat voivat istua joko rivissä tai vapaammin opettajan ympärillä seiza- tai risti-istunnassa. Ei nojailla seiniin tai makoilla.

Vältä turhaa puhumista harjoitusten aikana. Kiroilu, nojailu, näkyvä haukottelu, räyhääminen, väkivaltainen tekniikka ja muu sopimaton käyttäytyminen eivät kuulu aikidoharjoituksiin.

Osoita kunnioitusta opettajiasi ja harjoitusparejasi kohtaan. Jos tulet myöhässä harjoituksiin, suorita alkukumarrukset omaehtoisesti ja aloita harjoittelu vasta kun saat opettajalta luvan. Jos joudut poistumaan harjoituksista kesken, pyydä aina lupa opettajalta tai sovi asiasta opettajan kanssa etukäteen. (poistuminen ilmoittamatta voi saattaa vastuussa olevan opettajan ajattelemaan, että on tapahtunut loukkaantuminen tai esim. mielen pahoittaminen)

Katsojien tulee seurata harjoituksia hiljaa ja häiritsemättä. Harjoitusten valokuvaamiseen ja videointiin täytyy aina pyytää lupa opettajalta. (Varsinkin ulkomaiset opettajat ovat tarkkoja tästä)


Sanastoa

Harjoituksissa käytetään jonkin verran japanilaisia termejä. Ne voivat ensin tuntua kummallisilta ja vaikeilta oppia, mutta tatamituntien karttuessa, tulevat sanat tutuiksi. Tässä, on muutama hyvin yleisesti käytetty. Niitä ei tarvitse heti opetella vaan ne tulevat kyllä tutuiksi treenien myötä.

• arigatoo gozai mashita = kiitoksia oikein paljon (sanotaan aina treenin ja harjoittelun lopuksi)
• dojo = harjoitussali
• hanmi = seisonta-asento, jossa toinen jalka on edempänä kuin toinen ja takimmaisen jalan jalkaterä on kääntynyt hieman ulospäin.
• hidari = vasen
• keiko-gi = harjoituspuku
• migi = oikea
• nage = tekniikan vastaanottaja, se, joka tekee tekniikan
• omote = eteen, etu-, vatsanpuoleinen, etupuoli
• onegaishimasu = vaikea kääntää suoraan, "tahdon saada oppia", sanotaan treenin aluksi ja kun kumarretaan treeniparille.
• seiza = polvi-istunta
• shikko = polvillaan kävely (eri asia kuin konttaus!)
• shomen = Dojosta puhuttaessa salin etuosa, se jossa on alttari
• uke = hyökkääjä
• ukemi = hallittu kaatuminen, pyörähdys tatamin kautta
• ura = selänpuoleinen, taka-,
• zarei = kumarrus


Maksut

Tutustumisviikonloppu + Alkeiskurssi, n. 3kk treeniä (2015) 60€. Kurssin lopussa järjestetään graduointi (vyökoe) joka maksaa 20€ + Aikidopassi 10€ (kertamaksu)

Jäsenmaksu: 15€ / vuosi (peritään kaikilta trenaajilta)

Treenimaksut: 200€ / vuosi (peritään kahdessa osassa, keväisin ja syksyisin)

Aikidolisenssi: 90€ (2015)

Treenimaksut + jäsenmaksu + lisenssi = n. 300€/vuosi

Jos pääset vain satunnaisesti treenaamaan etkä halua/pysty maksamaan koko treenimaksua, meillä on myös saatavilla 10-kerran kortteja jotka maksavat 30€/kpl. Korteissa ei ole aikarajaa. Lisätietoa korteista saat seuran vetäjiltä.

Treenimaksut voit maksaa käteisellä seuran rahastonhoitajalle tai suoraan tilille. Tilinsiirtolomakkeita saat myös rahastonhoitajalta.

Seuran tilinumero: Nordea FI54 1065 3000 2244 63


Vakuutus/lisenssi

Suomen Aikidoliiton aikidolisenssi on käytännössä vakuutus, joka kattaa aikidoharjoittelussa mahdollisesti tapahtuvien tapaturmien hoitoa. Kaikki normaalit tapaturmavakuutukset tai kotivakuutukset eivät välttämättä korvaa budolajeissa tapahtuvia vahinkoja. Lisenssi on 1.1.2016 lähtien pakollinen jokaiselle treenaajalle jotka käyttävät liiton palveluita.

Lisenssien hinnat 2015:
A-lisenssi (yli 18 vuotiaat) 90 €
B-lisenssi (01.01.2013), alle 18 v.) 21 €

Lisenssin lunastaneet saavat Aikido-lehden suoraan antamaansa osoitteeseen. Tiedot rekisteröityvät myös Pohjolan vakuutusrekisteriin.

Aikido on budolajeista turvallisimpia eikä vahinkoja tatamilla useinkaan satu. Urheilu on kuitenkin aina riskialtista, useat omat vapaa-ajan vakuutukset eivät kata budolajien tapaturmia, joten kannattaa tarkistaa oma vakuutusturva.

Lisätietoa lisenssistä löydät täältä: http://www.aikidoliitto.fi/lisenssi


Seuran toiminta

Treenejä on kolme kertaa viikossa, tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin, tarkemmat ajankohdat ja dojon osoitteen löydät etusivulta.

Leirit

Normaalien treenien lisäksi seura järjestää viikonloppuleirejä jotka ohjaavat yleensä ulkopaikkakuntalaiset huippu-opettajat. Leireiltä saat lisäpuhtia ja uusia ajatuksia omaan treenaamiseen. Kaikilla opettajilla on yleensä paljon annettavaa ja heidän Aikidonsa voi poiketa paljon omasta tekemisestä, mutta uudet näkökulmat ja ajatukset rikastuttavat ja avaavat ovia uusiin tekniikoihin ja ajatuksiin, joita et välttämättä saa pelkissä viikkotreeneissä. Seuran vetäjät tiedottavat sinua tarkemmin leirien ajankohdista ja maksuista.

Asetreenit

Treenaamme aseita joka toinen sunnuntai (parilliset viikot) tunnin verran ennen varsinaisia treenejä.

Junioritoimintaa

Kokkolan Aikidoseuralla ei ole tällä hetkellä (2015) ohjattua junioritoimintaa (alle 13v).


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com